Spis bort smerter

Les hvordan Kirsti spiste seg smertefri og frisk med vårt Energi/ Helse program og faste


Kirsti har gått ned ca 5 kilo. Hun har mistet 5 cm rundt hvert lår, magen på det tykkeste partiet har gått ned 8 cm, og livvidden har blitt redusert med 9 cm. Den eneste smerten Kirsti fortsatt plages med er korsryggen. Dette har hun fått undersøkt, og det viser seg å være slitasje. Ellers er hun smertefri, har fått veldig mye mer energi, og stråler enda mer enn før. Heia Kirsti!

 

Kirsti slet med en rekke vondter, blant annet var hun plaget av venstre kne, vondt i korsryggen, nakke, hender, føtter og venstre hofte. Hun synes det var vanskelig å bli tatt seriøst- For alle har jo vondt en plass, ikke sant?


kirsti.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirsti hadde fått påvist diagnosen artrose, og i den forbindelse fikk hun beskjed av legen om å passe på 3 ting framover:

"Spis omega 3, tren og ikke legg på deg."

Kirsti var ikke overvektig og har vært slank hele livet. Men hun merket at kiloene lettere snek seg på etter at hun fylte 40. Kirsti er i dag 49, ei sprudlende, aktiv dame. Hun er en travel og vellykket forretningskvinne, har to voksne barn og en mann som er ukependler.

 

Kirsti har i flere år vært åpen for alternativ medisin og behandlingsmåter. Hun har vært opptatt av kosthold og helse, og hadde vært bort i fasting som medisin også før hun møtte meg. Hun pleier å gjennomføre ca en faste i året, gjerne i januar. Det er godt med en rens etter all julematen, synes hun.

 

I vår hadde hun i løpet av vinteren gått opp 4 kilo som irriterte henne. (Jeg synes nok at dette var litt tullete, da hun for meg hadde den kroppen som jeg alltid har drømt om å ha. Og det sa jeg til henne også.) Men, det er klart at hvis man føler seg for stor og tøyet er trangt, så er det ikke morsomt en plass å være.

 

Men mest av alt fattet jeg en glødende interesse for å hjelpe henne med å skru sammen kosten riktig. For helsa sin del. Kirsti sa fortvilet til meg at hun synes det var vanskelig å bli tatt seriøst. «For alle har jo vondt et sted, ikke sant?»  

rygg muskel smerter.jpg

 

Kirsti slet med en rekke vondter, blant annet var hun plaget av venstre kne, vondt i korsryggen, nakke, hender, føtter og venstre hofte.

Ettersom Kirsti mange ganger har opplevd hvor godt vannfaste er for kroppen, så besto jobben i å veilede henne til hvordan hun kunne forbedre fasten sin, i tillegg til hvordan hun skulle spise etterpå.  For fastene alene fikser ikke nødvendigvis problemene med vondter, særlig ikke hvis du ønsker at resultatene skal vare.  Å spise riktig kost i tillegg er alfa og omega. Selv om Kirsti vet hva som er et sunt kosthold, så var ikke maten tilpasset henne og hennes kropp.«La oss finne ut hva som sunt for deg» sa jeg til henne.

 

Kirsti kjøpte kjøpte oppfølging og brukte min medlemsportal, slik at hun enkelt  kunne finne gode oppskrifter som passet for henne, samt oppdatere seg på nyttig fagkunnskap. Hun kjøpte boka "Faste & Lavkarbo No 1. Kickstart Suksess "i tillegg til mitt helseprogram  "Energi/ Helse " Her fikk hun en modell for hvordan hun skulle teste ut hva slags mat hun reagerte på, når faste perioden var ferdig. Kirsti forstod fort hva som gjorde henne godt, og hva slags mat som førte til at smertene kom tilbake. (Alle våre medlemmer får bøkene våre til en hyggelig pris) 

 

Hun startet med en 4 dagers vannfaste, og registrerte smerter og forbedringer. Etterpå fulgte hun vårt "Energi/ helse kosthold" i 3 måneder, slik jeg anbefalte henne. 

kirsti smerter.jpg

Kirsti var flink til å notere ned status for hver dag, under fasten

 

Når hun kom til meg nå sist, sa hun: «Det er jo ingen tvil! Vil du holde deg frisk så spiser du riktig mat. Spis hvordan du vil- Men da må du også godta å ha det vondt! Jeg vil ikke ha det vondt. Og jeg merker en utrolig forskjell skal jeg si deg. For jeg må innrømme: Jeg merker det i kneet og fingeren igjen.. Jeg gikk nemlig for mye ned i vekt. Og for å bremse utviklingen har jeg nok vært litt skjødesløs de to siste ukene.»

 

Hun visste jo selv at dette er feil måte å gjøre det på, så vi snakket litt om dette, og skrudde litt på planen hennes. For ikke å gå mer ned i vekt, må hun fortsette å spise sunt for sin kropp. Hun fikk gode tips til hvordan hun effektivt kan øke daglig energiinntak  uten å føle seg som en stappa julegris.

 

Kirsti sier at det er mandler, Farris og gulrøtter som ofte redder henne i hverdagen. Ferskt brød med gulost og hjemmelagde raspeballer er kjepphestene. «Av og til er det jo verd det, å ha det litt vondt» Sier hun. Men det er nå en enkel jobb å motivere henne til å holde seg til et sunt kosthold. For ja, det er supersunt å faste-  Men det er ikke nok. «Jeg merker det jo nå med en gang når jeg er skjødesløs med kostholdet. Så jeg vet jo nå at jeg kan velge. Velger jeg å holde meg frisk eller ikke? Det bestemmer jeg selv»

 

kvinne kjøper grønt.jpeg

Se alle våre artikler om faste