Mascarponekrem
Mascarponekrem...LOVE it!
Dette er en av mange lekre oppskrifter fra boka "Den Søte Koseboka" Boka kan du bestille i bunnen av siden til KUN kr 308,- Inkl. frakt. En perfekt bok for deg som vil bake sukkerfritt og uten mel, som har diabetes eller vil spise lekre søtsaker som ikke påvirker blodsukkeret i særlig grad - Med god samvittighet! En flott julegave er det også.
Mascarponekrem med vaniljeekstrakt, rått kakaopulver og mandelsmør
INGREDIENSER
- 1 stk boks mascarponeost
- 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
- 4 ts Tagatesse (smak til)
Mascarpone er en italiensk kremost som brukes blant annet i den fantastiske desserten Tiramisu. Osten har en mild og fløteaktig smak
Pisk mascarpone luftig med stavmisker. Bland i med ønsket mengde søtstoff og vanilje og smak til.
Hvis du ønsker deg en lekker luftig mousse kan du blande inn stivpiskede eggehviter: Pisk 2 eggehviter til du får en myk krem, ikke helt stiv. Bland dette i kremen og la den hvile litt i kjøleskap før servering.
Tips! En eksklusiv festvariant får du hvis du koker en vaniljestang i litt fløten(F. eks 1 dl) . Kok inn til du får en tykk saus. Avkjøl. Bland passelig mengde inn i osten. Det må ikke bli for tynt.
Mulighetene for smaksvariasjoner er uendelige:
- 1 ss revet mørk sjokolade
- 1 ss smeltet sjokolade
- 1-2 ss tinte bringebær ( eller andre bær)
- jordbær saft (av tinte jordbær) og en liten dæsj sitron
- 1 ss hakket fudge
- Et lite kaneldryss
- Kaffe
- Frysetørret kaffe finknust med kakaopulver på toppen
- Bitte litt Cognac eller rom med kakaopulver på toppen (likør for de sukkerliberale)
- Lakrispulver
Hvis du har en kraftig smak på kremen kan det være digg med søtet, pisket kremfløte på toppen. Den er også strålende å bruke som glasur eller kakefyll.
Har du lyst til å prøve å lage din egen hjemmelagde mascarponekrem? Oppskrift på det finner du Her