Hvorfor spiser vi fett på lavkarbo
Vet du hvorfor vi trenger fett?
Avokado er et godt eksempel på en frukt som er rik på sunt fett
Hvis du spiser lite karbohydrater og lite fett, ja da spiser du ikke lavkarbo. Du spiser heller ikke sunt. Lavkarbo betyr at du skal spise naturlig fet mat. Dette er fordi at når du tar bort/reduserer kraftig på et makronæringsstoff i kosten, så må du erstatte det med et annet. De fleste av dem som er fettskremte gjør den feilen at de ender opp med å spise for mye proteiner.
Vi spiser ikke fett på lavkarbo kun fordi det metter mer enn det meste annet brennstoff/ energi. Da kunne vi likegodt spist fibertilskudd i bøtter og spann.
Vi spiser det også fordi det er sunt:
- Fordi vi tar opp fettløselige vitaminer fra kosten på denne måten. Hvis kroppen din skal kunne nyttigjøre seg av vitaminene A,D, E og K så må du spise fett. Hvis ikke tas de rett og slett ikke opp i kroppen!
- Fett fører til jevn kroppstemperatur
- Fettsyrer er hovedbestandel i hormoner og har stor betydning for reguleringen av hormonproduksjon
- Fett beskytter de indre organer
- Fett er byggestener i celleveggene som har den viktige oppgaven med å ivareta transporten av næring og energi inn og ut av cellene samt signalisering mellom cellene.