Lekker grønnkålchips
Grønnkålchips smaker helt fortreffelig og er et nydelig, sunt og sprøtt alternativ til vanlig snacks
Basisoppskrift, fra Godt.no:
(Gir 2 brett med chips)
1 pakke | grønnkål |
3 ss | olivenolje extra virgin |
1 klype | havsalt |
1 klype | pepper |
Slik gjør du:
Vask grønnkålen godt, riv passelige biter av stilken. Legg så bitene over i en bolle.
Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.
Stekes på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd.
La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.
Lekre krydderblandinger:
- Chili og havsalt (1 ts av hver)
- Raspet parmesan (50 gr) og tørket oregano (1 ts)
Fra Vegetarbloggen:
- 50 gram cashewnøtter
- 0,5 desiliter næringsgjær
- Salt
- 4 spiseskjeer olje
Kjør cashewnøtter og næringsgjær til pulver i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt. Rør inn olje, og smør blandingen over bladene i bollen.
Næringsgjær gir deg en liten ostesmak. Det er ikke godt i seg selv, men sammen med andre krydder får du en rik smak. Den er proppa med Umami. Parmesan er også full av det- Jeg elsker umami! Mer om umami kommer i morgen.
Grønnkål er supersunt
Grønnkål inneholder store mengder med polyfenoler, store mengder kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C i tillegg til kalsium. - faktisk inneholder bare 100 gram mer enn 1 dl melk. Næringsstoffene bevares best uten oppvarming, så å bruke svak varme til tørking eller en dehydrater hvis du er så heldig å ha dette, så holder du den supersunn.