Lekker grønnkålchips


grønnkål.jpg

Grønnkålchips smaker helt fortreffelig og er et nydelig, sunt og sprøtt alternativ til vanlig snacks

 

Basisoppskrift, fra Godt.no

(Gir 2 brett med chips) 

1 pakke grønnkål
3 ss olivenolje extra virgin
1 klype havsalt
1 klype pepper

 

Slik gjør du:

Vask grønnkålen godt, riv passelige biter av stilken. Legg så bitene over i en bolle.

Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.

 

Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.

Stekes på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd.

 

La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.

 

Lekre krydderblandinger: 

- Chili og havsalt (1 ts av hver)
- Raspet parmesan (50 gr) og tørket oregano (1 ts)

Fra Vegetarbloggen:

  • 50 gram cashewnøtter
  • 0,5 desiliter næringsgjær
  • Salt
  • 4 spiseskjeer olje

 

Kjør cashewnøtter og næringsgjær til pulver i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt. Rør inn olje, og smør blandingen over bladene i bollen.

 

Næringsgjær gir deg en liten ostesmak. Det er ikke godt i seg selv, men sammen med andre krydder får du en rik smak. Den er proppa med Umami. Parmesan er også full av det-  Jeg elsker umami! Mer om umami kommer i morgen.  

 

Grønnkål er supersunt

Grønnkål inneholder store mengder med polyfenoler, store mengder kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C i tillegg til kalsium. - faktisk inneholder bare 100 gram mer enn 1 dl melk. Næringsstoffene bevares best uten oppvarming, så å bruke svak varme til tørking eller en dehydrater hvis du er så heldig å ha dette, så holder du den supersunn.