Havreboller- Litt sunnere

Kan jeg friste deg med puffa havreboller?


puffa havreboller.jpg

 

Disse puffa havrebollene er sunnere enn vanlige risboller ikke bare fordi de inneholder puffet havre i stedet for ris, men også fordi de inneholder sunt kokosfett som stimulerer fettforbrenningen din. Ernæringsmessig er Cocosa kokosfett ikke det samme som Delfiafett.

 

Denne oppskriften gir minimum 20 stk. Dvs under 3 gram karbohydrater pr stk.

 

Ingredienser:

 

  • 250 gram Cocosa (Med eller uten smak) 
  • 200 gram mørk sjokolade (minst 70%)
  • 2 egg
  • 60 gram Cocosa sukker eller ca 4 ss Sukrin Gold (Smak deg fram. Husk at søtsmaken vil avta noe når de er kjøleskapskalde)
  • 2 dråper stevia (Gjerne med smak)
  • 3 ss sterk kaffe
  • 100 gram puffet havre

 

 

Slik gjør du:

Smelt cocosa og sjokolade over vannbad. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og søtstoff. Rør inn kaffe  og cocosa/sjokolade. Ha i puffet havre og bland forsiktig. Fordel blandingen ut i muffinsformer med skje. Avkjøl. Oppbevares i kjølekap. 

 

Puffa havreboller er like godt som risboller, men et sunnere valg: 

Næringsinnhold: 

Matvaretabellen og leverandører oppgir noe ulik info om næringsinnhold på de ulike produktene, men her har du ihvertfall en pekepin: 

I 100 gram puffet havre er det: 56 g karbohydrater (nesten alt er stivelse), 1 gram rent sukker og 12 gram kostfiber. (Fra Tau Mølle)

I 100 gram puffet ris er det:  86 g karbohydrater hvorav nesten alt er stivelse. 0,3 gram er sukker og 0,8 gram er kostfiber. (Matvaretabellen)