Sarah Bernhardt
Sarah Bernardt..... En klassiker!
Dette er en klassiker i mitt hjem til jul. Det er rett og slett ikke jul uten. Mektige, små bomber, ramlet rett ned fra himmelen. Mine er selvsagt uten sukker.
Bunn:
Klassisk mandelbunn, men uten sukker. Den blir ikke like seig som med sukker, jeg velger derfor å lage den tynn. Da blir den veldig god likevel. Med Tagatesse eller/ og Sukrin Gold og tragant som søtning blir den litt seig.
- 200 gram revne mandler
- 75 gram tagatesse
- 3 eggehviter
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tragant ( kjøpes på apotek )
- 2 ss fibersirup
Mal mandler, tilsett tagatesse, tragant og bakepulver. Stivpisk eggehviten. Husk å bruke en helt ren, tørr bakebolle, hvis ikke blir en aldri stiv. Ta gjerne 2 saltkorn i, da blir den fort stiv. Skjær så mandelblandingen inn i eggehvitene
Deigen bres ut på bakepair og stekes i en vanlig langpanne. Ca 15 min, 180 grader. Sett langpannen ut i kulden med en gang den er ferdigstekt. Da blir den seigere.
Sjokoladekrem:
- 1,5 dl Sukrin Gold/ Tagatesse blanding (F.eks 1 dl Sukrin Gold og 0,5 dl Tagatesse)
- 5 dråper Stevia med toffee
- 1,5 dl vann
- 6 eggeplommer
- 300g ghee/ usaltet smør
- 2 ss kakao
Pisk eggeplommene. Kok sukkerlake av søtningsmidlene og vann til det er redusert til ca hlavparten. (Det blir ingen tykk lake uten sukker)Hell den varme laken i eggeplommene samtidig som du pisker raskt hele tiden. Pisk til du får en tykk, fyldig krem. Avkjøl
Rør inn en klatt mykt smør en bit av gangen mens du pisker. Tilsett kakao til slutt.
Legg kremen på kakebunnene og frys til kremen er stiv. Dyppes raskt i sjokoladeglasur.
Glasur:
- 200g mørk sjokolade (f. eks 70%)
- 2 ss kaldpresset rapsolje eller ghee.
Oppbevares med fordel i frysen.
PS: Vil du lage disse lekre kakene uten meieriprodukter? Sjekk ut vår populære oppskrift på Sarah Bernhardt i langpanne/ Paleo her
... Og ta en titt på denne siden og få oppskrift på 5 av våre superpopulære kaker: