Aubergine krøsj

Ingredienser
- 450 g kjøttdeig
- 1 stk aubergine
- 200 g hakkede tomater på boks
- 100 g ost (helst cheddar)
- 1 ts hp saus
- 1 ts chili olje
- 2 ss ghee/ smeltet smør til pensling
- ferske urter
- havsalt
- fersk grovkvernet pepper
- .
- 1servering=200g
Tid
40 min
Antall porsjoner
5
Slik gjør du
Denne retten heter Aubergine krøsj, fordi det er lett å bli litt forelsket i den.
Sett på stekovnen på 180 grader.
Kutt auberginen i passe tynne skiver på ca 0,5 cm. (Ringer eller på langs.) Hvis du kutter på langs bør du få ca 6 skiver. Prøv å få tykkelsen på skivene jevne, hvis ikke vil noen brenne seg.
Skivene drysser du med salt og lar ligge i 10 minutt. Dett er for å trekke ut vann. Skyll så av saltet og legg skivene ut på en bakepapirkledd rist eller stekeplate. Smelt 2 ss smør, som du pensler skivene med på den ene siden. Stek dem til du ser at de begynner å bli møre, ca 15-20 minutt. Snu så skivene og pensle med smør. Stekes ca 7 minutt. Følg med.
Lag Kjøttsaus:
Stek kjøttdeig til den er gjennombrunet. Tilsett tomater på boks, HP saus og chiliolje. Gi et lite oppkok. Rør inn olivenoljen til slutt. Smak til med salt og pepper. (Husk at det er salt i osten også)
Legg kjøttfyllet på de nygrillede aubergineskivene, til slutt legger du på ost. Gratineres til fyllet er varmt/ osten er passelig gratinert, ca 20 min.
Visste du at?
.... Du kan lage denne retten paleo (Steinalder diett) ved å droppe osten og heller ta på ristede kokosnøttflak eller hakkede nøtter. Bruk Ghee i stedet for smør. Fersk aubergine skal være fast og blank og med en mørk fiolett farge.
Tips! Aubergine inneholder kun 2,2 gram karbohydrater pr 100 gram. Visste du forresten at aubergine er en frukt?
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1598,2 | kcal |
Proteiner | 110,1 | proteiner |
Fett | 120,1 | gram |
Karbohydrater | 16,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 319,64 | kcal |
Proteiner | 22,02 | proteiner |
Fett | 24,02 | gram |
Karbohydrater | 3,22 | gram |