Baba ganoush

Ingredienser
- 2 stk aubergine
- 30 g ferdig tahinisaus
- 3 ss sitronsaft
- 2 stk fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss frisk persille
- .
- 1servering=100g
Tid
25 min
Antall porsjoner
6
Slik gjør du
Grill auberginene i ovnen til de er myke. og det er lett å løsne skinnet. Trekk av skinnet under rennende kaldt vann. Mos auberginene i en mixer, eller mos dem med en gaffel.
Bland auberginemosen med tahini (på glass, dette er sesampasta) , hvitløk, sitronsaft, olivenolje og krydder. La smaken sette seg litt før servering.
Server avkjølt på tallerken, dekorert med f.eks (cayennepepper eller paprikapulver, sorte oliven og finklippet persille eller mynte)
Brukes som dip eller tilbehør.
Visste du at?
....Tahini er sesamsmør. Det fins mange produsenter av Tahini. Du finner rimelige varianter på eksotiske matbutikker. Ferdigprodusert tahini er ofte litt bitter i smaken. Hvis du kverner/blender eller bruker morter på sesamfrø og slik får din egen, så smaker det mye bedre. Du kan godt riste dem forsiktig i en stekepanne først.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 288,8 | kcal |
Proteiner | 8,8 | proteiner |
Fett | 17,5 | gram |
Karbohydrater | 16,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 48,13 | kcal |
Proteiner | 1,47 | proteiner |
Fett | 2,92 | gram |
Karbohydrater | 2,8 | gram |