Biff med balsamicosaus

Ingredienser
- 700 g ytrefilet
- 2 ts smør til steking
- .
- Til saus:
- 1 stk sjalottløk
- 2 ts meierismør
- 0.7 dl balsamico eddik
- 60 g oksebuljong
- 60 g sterk sennep
- 1 ts salt og pepper etter smak
- .
- 1servering=145g
Tid
30 min
Antall porsjoner
7
Slik gjør du
La biffen ligge i romtemperatur minst 15 minutter før du skal steke den. En kald biff vil slippe kjøttsaften, så dette er det viktigste grepet du kan gjøre for å få en saftig biff. Det nest viktigste trikset er å svi biffen i en tørr stekepanne på alle sidene, slik at du lukker porene og dermed forsegler kjøttsaften inne i kjøttet.
Når du har gjort disse viktige grepene, steker du biffen i 3-4 min på hver side i olivenolje på medium varme til du synes de er ferdige. For en rå biff steker du dem kun i 1 minutt på hver side på medium/ sterk varme. For en medium stekt biff, snur du dem når det begynner å piple blod ut av biffen på toppen. 3-4 minutter vil gi en helt gjennomstekt biff.
La biffen hvile, dekk til med lokk.
Lag saus:
Ta sjalottløk og smør i panna og la det blande seg litt sammen. Ha i balsamico.
Kok opp på medium varme, skru så ned litt og la det småkoke i 5 minutter før du tar i oksebuljong. Visp inn sennep.
La det småkoke på lav varme i c 10 min. Rør av og til, til sausen er tykk nok.
Tips! Ikke stek for mange biff i pannen på en gang, da senker du temperaturen for mye.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1096,0 | kcal |
Proteiner | 160,2 | proteiner |
Fett | 37,3 | gram |
Karbohydrater | 28,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 156,57 | kcal |
Proteiner | 22,89 | proteiner |
Fett | 5,33 | gram |
Karbohydrater | 4,01 | gram |