Black white kake
Ingredienser
- Kakebunn:
- 60 g kokosmel
- 100 g mandelmel
- 200 g meierismør
- 200 g mørk sjokolade 70 %
- 4 stk egg
- vaniljepulver
- 6 ss søtningsmiddel (Tagatesse eller Sukrin Gold)
- .
- ostekrem:
- 500 g masparconeost
- 1 stk boks seterrømme
- 2.5 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
- 6 ts gelantinpulver
- 3 ss Søtning (Smak til)
- Coating:
- 100 g mørk sjokolade (minst 70%)
- 3 ss kokosfett
- 1 servering =100g
Tid
60 min
Antall porsjoner
20
Slik gjør du
Lag Kaken:
Pisk egg og søtning, smelt sjokolade og smør i ei gryte. Tilsett nøtter og vaniljepulver. Fordel deigen i to like store runde kakeformer (hvis du bare har en, stek en om gangen.) Stek i 180 grader i 15 min. Avkjøl.
Lag ostekrem:
Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene. Ta frø og hele stangen i en gryte sammen med fløten og søtning og kok opp.
La det koke inn til en fyldig masse og tilsett gelantinpulver. Hold den tykke sausen lunket til alt er klart. Hvis du ikke har vaniljestang kan du bruke ekte vaniljeessens.
Pisk mascarpone osten lufting og tilsett rømmen. Ta ut vaniljestangen av gryten og bland alt sammen forsiktig. Smak til med søtning.
Topping:
Smelt sjokoladen sammen med oljen på lav til middels temperatur.
Montering:
Hell ostekremen på den ene avkjølte kakebunnen. La kaken stå noen timer så den blir stiv. Legg på den andre bunnen, hell/ smør ut over toppingen
Tips! Hvis du ønsker en lettere krem kan du halvere mengden med mascarpone og heller blande forsiktig inn 3-4 stivpiskede eggehviter i kremen.
Visste du at?
Kokosmel suger til seg ca dobbelt så mye som mandelmel så ikke bytt dem ut med hverandre uten å justere mengden.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 8278,5 | kcal |
Proteiner | 129,8 | proteiner |
Fett | 755,2 | gram |
Karbohydrater | 208,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 413,92 | kcal |
Proteiner | 6,49 | proteiner |
Fett | 37,76 | gram |
Karbohydrater | 10,43 | gram |