Blomkålgrateng
Ingredienser
- 300 g blomkål, kokt
- 200 g myk ost, f. eks Snøfrisk
- 200 g cottage cheese
- muskattnøtt, ferskrevet
- havsalt
- grovkverna pepper
- litt chili og persille til pynt
- .
- 1servering=350g
Tid
40 min
Antall porsjoner
2
Slik gjør du
Blomkål deles i buketter og dampes i lettsaltet vann i 5 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Legg blomkålen over i en ildfast form. Mos den gjerne litt med en gaffel. Krydre gjerne med litt pepper.
Lag sausen: Bland sammen myk ost og cottage cheese, salt og pepper. Rasp litt fersk muskatnøtt og ha i. Smør så ostemassen over den kokte blomkålen.
Gratineres høyt i ovnen i 20 min. på ca 200 grader.
Visste du at?
.... Du bør prøve å variere smaken på gratengen ved å bruke ulike ostetyper. Hva blir din favoritt?
Prøv Snøfrisk med dill, Philadelphia eller andre favoritter. For et mer fullverdig måltid kan du ha i en pakke stekt bacon, eller ha bacon ved siden av. Baconfettet kan gjerne helles over blomkålen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 957,3 | kcal |
Proteiner | 35,3 | proteiner |
Fett | 82,2 | gram |
Karbohydrater | 15,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 478,65 | kcal |
Proteiner | 17,65 | proteiner |
Fett | 41,1 | gram |
Karbohydrater | 7,85 | gram |
Relaterte oppskrifter
Laks i spekeskinke
15 min
Lammefilet m/rødvinssaus
45 min
Nakkekotelett m/ soppstuing
20 min