Blomkålpizzabunn

Blomkålpizzabunn

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 200 g ost (bruk gjerne en med mye smak)
  • 3 stk egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • urtekrydder du liker el krydderblanding av fennikel, oregano og persille
  • olje til pensling
  • havsalt
  • .
  • 1 servering=195g

Tid

100 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Bland sammen alt med foodprocessor eller stavmikser. Start med  hvitløk, så blomkål og ost. Ta i krydder og bakepulver til slutt. Hvitløk tar bort blomkålsmak. Du kan gjerne bruke hvitløkspulver og løkpulver i deigen også.

 

Blandes det til det er en jevn røre. Press den ut så tynt du klarer på et bakepapir.

Stekes ca 20 minutter på 200 grader. Etterstek med åpen dør i ca 10 min.  Nå har du en fin pizzabunn.

Legg på ønsket fyll og etterstek den til osten er smeltet. 

 

Tips! Med en smakssterk ost og hvitløk vil blomkålsmaken bli veldig svak, men hvis du vil ha den ENDA mer nøytral, kan du dampe den finrevede blomkålen i 2-4 ss vann, som du presser ut av blomkålen igjen når den er ferdig dampet.

 

 



Visste du at?

.... Hvis du glemmer å bruke krydder i deigen så kommer den til å smake blomkål. 

 

Lag Blomkål breadsticks:

Del den stekte bunnen opp i passelig store "pinner", pensle med olje, gjerne hvitløksolje hvor du blander olje og 

finhakket hvitløk. Ta på ekstra krydder etter ønske. F. eks chiliflak og salt eller grønne, tørkede urter som f. eks oregano. 

 

Stekes så på 150 grader til de er sprø. Snu dem når de begynner å se godt stekte ut på den ene siden. Når de er ferdige skal de være så sprø at du kan løfte dem opp med en stekepinsett i den ene enden uten at den brekker. 

 

 Tips! Oppbevares på benken i papirpose. De blir myke når de er helt avkjølt. 

Disse kan du bruke i stedet for ostekjeks til dip, eller som brød.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 986,8 kcal
Proteiner 91,7 proteiner
Fett 60,8 gram
Karbohydrater 13,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 246,7 kcal
Proteiner 22,92 proteiner
Fett 15,2 gram
Karbohydrater 3,4 gram