blomkålris m løk og parmesan

blomkålris m løk og parmesan

Ingredienser

  • 440 g blomkålris
  • 3 stk små hakkede løk
  • 30 g hakket rød paprika
  • 1.25 dl grønnsaksbuljong
  • 2 stk pressede hvitløksbåter
  • 60 g smør
  • 50 g nyrevet parmesan
  • 30 g hakket frisk persille
  • .
  • 1servering=210g

Tid

25 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele, ha i løk og hvitløk, og stek ved lav varme i 5 minutter, eller til løken er myk og gylden. 

Tilsett blomkålris og buljong, kok opp og rør en gang. Skru ned til lav varme, og la det småkoke uten lokk i 5 minutter, eller til nesten  all væsken har kokt inn.

 

Ha i erter og bland sammen. Ha på lokk og kok ved svært svak varme i 10 minutter, eller til risen er kokt.

Rør inn parmesan og persille. Server straks!




Tips! Bruker du ikke ost? Ta på 1 ss med  Næringsgjær i stedet: (Fås på helsekost) 

næringsgjær.jpg

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 887,9 kcal
Proteiner 34,5 proteiner
Fett 65,8 gram
Karbohydrater 30,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 221,98 kcal
Proteiner 8,62 proteiner
Fett 16,45 gram
Karbohydrater 7,62 gram