blomkålris m løk og parmesan
Ingredienser
- 440 g blomkålris
- 3 stk små hakkede løk
- 30 g hakket rød paprika
- 1.25 dl grønnsaksbuljong
- 2 stk pressede hvitløksbåter
- 60 g smør
- 50 g nyrevet parmesan
- 30 g hakket frisk persille
- .
- 1servering=210g
Tid
25 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele, ha i løk og hvitløk, og stek ved lav varme i 5 minutter, eller til løken er myk og gylden.
Tilsett blomkålris og buljong, kok opp og rør en gang. Skru ned til lav varme, og la det småkoke uten lokk i 5 minutter, eller til nesten all væsken har kokt inn.
Ha i erter og bland sammen. Ha på lokk og kok ved svært svak varme i 10 minutter, eller til risen er kokt.
Rør inn parmesan og persille. Server straks!
Tips! Bruker du ikke ost? Ta på 1 ss med Næringsgjær i stedet: (Fås på helsekost)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 887,9 | kcal |
Proteiner | 34,5 | proteiner |
Fett | 65,8 | gram |
Karbohydrater | 30,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 221,98 | kcal |
Proteiner | 8,62 | proteiner |
Fett | 16,45 | gram |
Karbohydrater | 7,62 | gram |