Blomkålsuppe
Ingredienser
- 1 stk stort, økologisk blomkål
- 5 dl grønnsakskraft
- 4 dl vann
- 1 ss smør
- 1 dl kremfløte
- revet parmesan
- Ev. bacon / chorizo
- 1 ts havsalt
- havsalt, nykvernet pepper, urter
- .
- 1servering=330g
Tid
12 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Kok oppdelt blomkål i vann, kraft og salt til blomkålen er mør (Ca 10 min). Jevnes raskt og enkelt med stavmikser rett i gryten. Det gjør den også luftig og delikat. Mot slutten rører du inn kremfløte og smør.
Hvis du vil ha en skarpere smak i suppen velger du en god, kvalitetsrik, skarp kaldpresset olivenolje i stedet.
Smak til med urter, havsalt og nykvernet pepper.
Tips! Riv masse fersk parmesanost å ha over. Digg topping er sprøstekt bacon eller chorizo pølse for sterkere smak. En spiseskje med pesto smaker også fortreffelig i.
Visste du at?
.... Du kan fint droppe kremfløte og heller bruke kokosmelk eller rå cashewnøttfløte. Hvis du bruker ghee i stedet for smør blir suppa super paleomat!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 604,9 | kcal |
Proteiner | 12,1 | proteiner |
Fett | 49,7 | gram |
Karbohydrater | 20,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 151,23 | kcal |
Proteiner | 3,03 | proteiner |
Fett | 12,43 | gram |
Karbohydrater | 5,07 | gram |