Bretagne saus
Ingredienser
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl kremfløte
- 1 ss tomatpure
- 1 ss kyllingfond
- 1 dl vann
- 1 stk piemento/ Grillet rød paprika
- 40 g ekte smør
- 1 stk hvitløksfedd
- 2 stk sjalottløk
- 1 ss persille
Tid
10 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Smelt smør, og tilsett finhakket løk og hvitløk i smøret og stek litt.
Kjør piemento og vann i blender til en jevn masse. Ha alle ingredienser i en gryte og kok opp. La det småkoke i 5 min og tilsett finhakket persille. Smak til med hvit pepper.
Tips! Smaker nydelig til fylt kyllingfilet, som på bildet! (Lag fyll av kremost og spinat eller andre urter. Du kan godt spe den med litt smør og fløte. Bland inn hakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Del kyllingfileten på langs, smør på fyll og rull sammen. Fest rullen med en tannpirker, og stek).
Visste du at?
.... Hvis du ikke har piemento (grillet rød paprika) så kan du bruke litt fersk paprika? Det gir ikke samme smak, men det smaker også godt, og gir fint fargespill i sausen.
Piemento får du ofte kjøpt på innvandrerforretninger.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1027,6 | kcal |
Proteiner | 7,2 | proteiner |
Fett | 105,1 | gram |
Karbohydrater | 13,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 256,9 | kcal |
Proteiner | 1,8 | proteiner |
Fett | 26,27 | gram |
Karbohydrater | 3,28 | gram |