Brokkolipai Med Blåmuggost
Ingredienser
- Til bunnen:
- 125 g mykt smør
- 100 g mandelmel
- 2 dl pofiber
- 1 stk egg
- .
- Fyll:
- 1 stk løk
- 1 ss meierismør(til steking)
- 700 g brokkoli
- 1 dl stenfrie oliven
- 3 ss hakkede valnøtter
- 1 dl marinerte soltørket tomater
- 75 g smuldret Selbu Blå eller annen blåmuggost
- 3 stk egg
- 2 dl revet Norvegia
- 3 dl kremfløte
- 4 ss frisk rosmarin
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1servering=250g
Tid
35 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Bland pofiber, mandelmel og salt. Kna inn mykt smør og tilsett egget. Hvis bunnen er for løs til å trykke greit ut, kan du ta i litt mer mandelmel. Blir den litt tørr kan du tilsette litt vann.
Stek paibunnen på 225 grader i ca 10 min.
Del brokkkolien i buketter og kok den nesten myk i ca 5 min. Hakk løken og stek den i smør i en panne til den blir nesten myk.
Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost, fløte, salt og pepper. Hell dette i paiskallet. Stekes i ca 20 min, eller til osten er fint gratinert.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 4376,5 | kcal |
Proteiner | 123,2 | proteiner |
Fett | 394,2 | gram |
Karbohydrater | 63,8 | gram |
Kostfiber | 71,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 547,06 | kcal |
Proteiner | 15,4 | proteiner |
Fett | 49,28 | gram |
Karbohydrater | 7,97 | gram |
Kostfiber | 8,91 | gram |