Brun Saus
Ingredienser
- 1 stk kjøttbuljong
- 5 dl vann
- 1 dl vann
- 1 ss kremfløte
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 1 ts sukkerkulør
Tid
5 min
Antall porsjoner
5
Slik gjør du
Kok opp 5 dl vann med kjøttbuljongen, kok til terningen er oppløst.
Hell 1 dl kaldt vann i en bolle og rør ut johannesbrødkjernemelet i den, rør godt så det ikke klumper seg og til alt er oppløst.
Tilsett jevningen i den varme buljongen, og rør godt. La det koke i 5 min. Tilsett gjerne litt fløte og 1 ts sukkerkulør for farge.
Tips! Du bør bruke økologisk buljongterning uten mye sukker i. Best saus får du hvis du bruker ekte kjøttkraft, da får du også en HELSEFREMMENDE saus!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 66,4 | kcal |
Proteiner | 1,5 | proteiner |
Fett | 4,7 | gram |
Karbohydrater | 3 | gram |
Kostfiber | 0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 13,28 | kcal |
Proteiner | 0,3 | proteiner |
Fett | 0,94 | gram |
Karbohydrater | 0,6 | gram |
Kostfiber | 0 | gram |