Carbonara
Ingredienser
- 400 g hodekål
- 200 g norvegia
- 1 stk pk bacon med baconfett
- 50 g revet cheddarost
- 2 ss smør
- 1 dl fløte
- 2 ts Johannesbrødkjernemel (kan droppes)
- 0.5 ts muskattnøtt, fersk revet
- 1 ts pepper
- .
- 1 servering =190g
Tid
30 min
Antall porsjoner
5
Slik gjør du
Stek bacon i smør på middels varme. Behold baconfettet. Riv kålen eller kutt den i strimler. Stek den i baconfettet til den er blank og passe myk.
Smelt smør i en kjele og tilsett fløte og rør inn johannesbrødkjernemel. Gi et lite oppkok. Tilsett baconfett og kremfløte til du får en tykk, kremete konsistens. Juster den eventuelt med litt vann. Smak til med ferskrevet muskatnøtt og pepper.
Ta i ønsket mengde ost og tilsett bacon til slutt. Kjempegodt og holder deg mett i mange timer!
Tips! Cheddar gir en god og fyldig smak, men du kan gjerne variere med andre typer oster. Det er nydelig å surre ett fedd med hvitløk sammen med bacon.
Visste du at?
.... Kan gjerne gratineres i ovn med ekstra ost over, som på bildet.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2030,5 | kcal |
Proteiner | 107,1 | proteiner |
Fett | 164,6 | gram |
Karbohydrater | 26,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 406,1 | kcal |
Proteiner | 21,42 | proteiner |
Fett | 32,92 | gram |
Karbohydrater | 5,34 | gram |