Ceviche
Ingredienser
- 200 g hvit fast fisk, f.eks. helleflyndre/kveite eller breiflabb
- 100 g reker
- 0.5 stk rødløk
- 1 stk hvitløksfedd
- 0.33 stk rød chili
- 2 ss frisk hakket koriander
- 1 stk lime (til servering)
- 2 stk avokado
- salt og pepper
- .
- Til marinering:
- Havsalt
- ca 2 dl limejuice av fersk lime
Tid
180 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra http://www.thepescetarianandthepig.com/2011/07/07/shrimp-and-grouper-fiesta-ceviche/
Slik gjør du
Ceviche er rå sjømat som marineres i limejuice. Dererfor er det viktig at fisken holder høy kvalitet og er helt fersk. Den rå fisken skjæres i ganske små biter (etter egen smak).
Legg dem i en beholder som du har lokk til, sammen med de skylte, rensede rekene.
Bland limejuice med 2 ts salt. Legg fisken i en sil i en bolle. Hell over limejuice, pass på at den dekker all fisken.
Etter en time tar du ut silen og presser veldig forsiktig limen ut av fisken.
Mens fiskeblandingen godgjør seg i marinaden kutter du opp grønnsakene og urtene som du vil bruke. Spar litt urter til pynt. For best resultat setter du tilbake cevichen i kjøleskapet over natten. Men den kan nytes etter en liten times avkjøling.
Avokadoen serveres ved siden eller blandes i rett før servering.
Tips! Hvis du bruker reker så trenger disse en time ekstra i forhold til fisk. Hvis du bruker både fisk og reker kan du marinere dem sammen, men ta ut fisken en time før rekene og oppbevar den i en tett boks i kjøleskapet mens rekene gjør seg ferdige.
Visste du at?
.... Det smaker veldig godt med paprika, agurk og gul løk i grønnsaksblandingen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1031,6 | kcal |
Proteiner | 65,6 | proteiner |
Fett | 72,0 | gram |
Karbohydrater | 15,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 257,9 | kcal |
Proteiner | 16,4 | proteiner |
Fett | 18 | gram |
Karbohydrater | 3,97 | gram |