Ceviche

Ceviche

Ingredienser

  • 200 g hvit fast fisk, f.eks. helleflyndre/kveite eller breiflabb
  • 100 g reker
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.33 stk rød chili
  • 2 ss frisk hakket koriander
  • 1 stk lime (til servering)
  • 2 stk avokado
  • salt og pepper
  • .
  • Til marinering:
  • Havsalt
  • ca 2 dl limejuice av fersk lime

Tid

180 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra http://www.thepescetarianandthepig.com/2011/07/07/shrimp-and-grouper-fiesta-ceviche/


Slik gjør du

Ceviche er rå sjømat som marineres i limejuice. Dererfor er det viktig at fisken holder høy kvalitet og er helt fersk. Den rå fisken skjæres i ganske små biter (etter egen smak).

Legg dem i en beholder som du har lokk til, sammen med de skylte, rensede rekene.

 

Bland limejuice med 2 ts salt. Legg fisken i en sil i en bolle. Hell over limejuice, pass på at den dekker all fisken.

Etter en time tar du ut silen og presser veldig forsiktig limen ut av fisken. 

 

Mens fiskeblandingen godgjør seg i marinaden kutter du opp grønnsakene og urtene som du vil bruke. Spar litt urter til pynt. For best resultat setter du tilbake cevichen i kjøleskapet over natten. Men den kan nytes etter en liten times avkjøling. 

 

Avokadoen serveres ved siden eller blandes i rett før servering.


Tips! Hvis du bruker reker så trenger disse en time ekstra i forhold til fisk. Hvis du bruker både fisk og reker kan du marinere dem sammen, men ta ut fisken en time før rekene og oppbevar den i en tett boks i kjøleskapet mens rekene gjør seg ferdige. 

 



Visste du at?

.... Det smaker veldig godt med paprika, agurk og gul løk i grønnsaksblandingen.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1031,6 kcal
Proteiner 65,6 proteiner
Fett 72,0 gram
Karbohydrater 15,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 257,9 kcal
Proteiner 16,4 proteiner
Fett 18 gram
Karbohydrater 3,97 gram