Granola

Granola

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 2 dl valnøtter
  • 2 dl hasselnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl tørket kokos
  • 1 dl pinjekjerner
  • 2 dl vann
  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 ss vaniljepulver
  • 1 ss kardemommekrydder
  • 1 ts salt

Tid

40 min


Antall porsjoner

20


Slik gjør du

Grovhakk mandler, hasselnøtter og valnøtter. Bland resten av nøtter og frøene. Ha alt i en bakebolle. 

Ha i vaniljepulveret, salt og kardemomme, bland inn olje og vann. Hell det på ei langpanne med bakepapir.

Stek det på forvarmet ovn, 200grader i ca. 25 min. Rør i det innimellom.

 

Oppbevar gjerne i kjøleskap for best mulig holdbarhet.

 

Tips! Granolaen er ikke særlig søt. Hvis du vil ha den litt søtere kan du søte med Stevia, Tagatesse eller Sukrin Gold. Hvis du foretrekker helt naturlige ingredienser og ikke er så redd for litt blodsukkerstigning, så smaker den nydelig med litt finhakkede dadler, aprikoser eller honning. (Pass på at den tørka frukten ikke inneholder ekstra søtning. Les innholdsfortegnelsen) 

 





Visste du at?

.... Vi anbefaler deg å lage energibarer!

Hvis du vil lage en sunn energibar så smelter du 1-2 ss kokosfett, tilsetter 2 ss Sukrin sirup med maple eller karamell og eventuelt 20- 40 gram mørk sjokolade (70%) Tilsett litt og litt granola i blandingen i en mengde slik at alt dekkes av blandingen. Legg blandingen i en form og avkjøl. Må oppbevares i kjøleskap for ikke å smelte.

...Total vekt på oppskriften er 941 gram. 1porsjon gir ca. 45 gram.






Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 5821,6 kcal
Proteiner 162,8 proteiner
Fett 507,7 gram
Karbohydrater 122,9 gram
Kostfiber 105,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 291,08 kcal
Proteiner 8,14 proteiner
Fett 25,39 gram
Karbohydrater 6,14 gram
Kostfiber 5,26 gram