Ertestuing
Ingredienser
- 5 dl frosne erter
- 200 g kremost eller andre oster, f .eks ricotta
- 1 dl vann
- 1 dl revet parmesan
- 1 ss olivenolje
- 0.5 stk terning hønsebuljong
- 1 ts presset sitronsaft
- 2 ss finhakkede, friske urter, eks mynte og persille
- 1 ts salt
Tid
20 min
Antall porsjoner
6
Slik gjør du
Kok først opp vann og buljongterning i en kasserolle. Ha i ertene og kok opp. Ta kasserollen vekk fra varmen, legg på lokk og la stå i ca 3 min. Bland erter og buljongen sammen i en stavmikser. La det avkjøles.
Bland ertepureen med ricotta, parmesan og urter. Smaksett med olje, sitronsaft og salt.
Tips! Denne pureen passer godt til grillmat.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1036,0 | kcal |
Proteiner | 44,5 | proteiner |
Fett | 78,6 | gram |
Karbohydrater | 36,2 | gram |
Kostfiber | 21,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 172,67 | kcal |
Proteiner | 7,42 | proteiner |
Fett | 13,1 | gram |
Karbohydrater | 6,03 | gram |
Kostfiber | 3,53 | gram |