Fathead pizzabunn
Ingredienser
- 3.5 dl mozarella revet ost
- 100 g mandelmel
- 2 ss philadelfiaost
- 1 stk egg
- 1 ts hvitløkspulver
Tid
30 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Ha mozzarella og kremost i en middels stor bolle og smelt i mikroovnen på full effekt i ca 1 minutt. Ta ut og rør sammen og sett bollen inn igjen i ca 30 sekunder. Det skal bli en helt smeltet og homogen masse.
Rør raskt inn egget og mandelmelet og tøm deigen på et bakepapir. Spre/smør deigen utover med en spatel eller med hendene. Vær forsiktig; den kan være veldig varm fremdeles. Om den ikke lar seg spre, er den for kald. (Spa den i så fall opp i bollen og smelt i microen i 15-20 sekunder igjen.) Prikk hele deigen med en gaffel og strø på hvitløkspulver og salt.
Stekes på rist i forvarmet ovn i ca 15 minutter på 200-225 grader. Etter 8 minutters steketid, prikk i stykker eventuelle bobler og fortsett stekingen i ca. 5 minutter til. Bunnen skal være lysebrun når den er ferdig.
Fyll etter eget ønske og stek den ferdig.
Tips! Deigen kan også avkjøles i kjøleskap og kjevles ut etterpå. Bruk da bakepapir både over og under deigen - den er litt hard men vil la seg kjevle ut ganske tynt. Bruk den tynne, avkjølte bunnen til f.eks. innbakt kjøttdeig (stromboli eller calzone)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1213,3 | kcal |
Proteiner | 66,5 | proteiner |
Fett | 97,6 | gram |
Karbohydrater | 12,0 | gram |
Kostfiber | 13,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 303,33 | kcal |
Proteiner | 16,62 | proteiner |
Fett | 24,4 | gram |
Karbohydrater | 3 | gram |
Kostfiber | 3,38 | gram |