Fiskekaker
Ingredienser
- 600 g fersk torsk/ skrei
- 1 stk løk (150g)
- 1 dl fløte eller kokosmelk
- 3 stk egg
- 1 stk hvitløksfedd
- 0.5 ts hvit pepper
- 0.5 ts fersk, grovkvernet pepper
- 2 ts salt
- 1 ss dill
- 1 ss hakket gressløk
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Alle ingrediensene utenom løken må være kalde, rett fra kjøleskapet når du lager deigen. Hvis ikke kan du oppleve at den ikke vil blande seg.
Hakk løken og stek den i rikelig med smør på lav varme til den blir blank. På slutten tilsetter du finhakket hvitløk. Avkjøl.
Rens fisken og del den i store biter. Ha fiskebitene, salt, og pepper i foodprosessor. Kjør til det blir en seig masse. Ha i eggene og kjør litt til.
Tilsett så litt og litt fløte eller kokosmelk om gangen, til det blir en passe konsistens for å forme kaker. La deigen hvile i 30 minutter. Bruk så en sleiv og rør inn den stekte løken og så gressløken. Ha litt olje på hendene og form deigen til like store kaker.
Legg kakene i stekepannen som har olje og smør klart. Stek på middels varme.
Visste du at?
....Porsjonen gir ca 16 fiskekaker.
Bruk gjerne kokosmelk i stedet for fløte, da får du dem melkefrie og dessuten får du det gode kokosfettet i dem som er ekstra bra for fettforbrenningen din.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 986,5 | kcal |
Proteiner | 135,4 | proteiner |
Fett | 37,5 | gram |
Karbohydrater | 15,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 123,31 | kcal |
Proteiner | 16,92 | proteiner |
Fett | 4,69 | gram |
Karbohydrater | 1,9 | gram |