Friterte kokebananer (Platanos)
Ingredienser
- 1 dl Ghee
- 3 stk kokebananer
- maldon havsalt
Tid
15 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Varm opp oljen i en kjele. Skrell kokebananen og del i skiver. (Ca 30-50 mm) Det blir best å tilberede bananene i 2 omganger: Bak bananskivene møre i ovnen før du ettersteker dem i små porsjoner i varm olje/Ghee. Hvis skivene er litt tykke, så presser du dem flate med baksiden av en spiseskje.
De er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Dryss over havsalt før servering.
Tips! Dette er nydelig snacks som smaker godt med f. eks guacamole/avokadokrem eller chilimajones til. Hvis du bruker den grønne varianten, så kan de brukes som "potatoskins (Hvis du spiser meieriprodukter) : Når bananene er ferdig stekt legger du på topping av ost (gjerne en cheddarblanding) og ferdigstekte baconbiter og purreløk. Server med rømme.
Slik ser de ut når de er grønne:
Slik ser de ut når de er bakt i ovnen og presset flate, før siste stekerunde:
Visste du at?
....Det er forskjellige varianter av kokebananer. De gule bananene er søtere i smaken og smaker ganske likt vanlige banener. De grønne kokebananene er mindre søte og det er mindre av stivelsen som er omgjort til sukker.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 977,5 | kcal |
Proteiner | 3,8 | proteiner |
Fett | 85,8 | gram |
Karbohydrater | 46,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 244,38 | kcal |
Proteiner | 0,95 | proteiner |
Fett | 21,45 | gram |
Karbohydrater | 11,6 | gram |