Frittata med spinat
Ingredienser
- 8 stk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g frisk spinat
- 1 stk rødløk i tynne skiver
- 1 stk hvitløksbåt
- 12 stk cherrytomat, delt i to
- 25 g parmesan (ev. næringsgjær)
- 1 ss olje til steking
Tid
15 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no//kampanjer/fest-i-mai/tapas/frittata-med-tomater-og-spinat/
Slik gjør du
Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.
Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter.
Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter.
Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas.
Tips! Hvis du ikke spiser ost i det hele tatt, dropp parmesanen og tilsett heller 1 ss næringsgjær hvis du har.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 662,1 | kcal |
Proteiner | 48,7 | proteiner |
Fett | 42,8 | gram |
Karbohydrater | 17,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 165,52 | kcal |
Proteiner | 12,18 | proteiner |
Fett | 10,7 | gram |
Karbohydrater | 4,32 | gram |
Relaterte oppskrifter
Brokkolipai Med Blåmuggost
35 min
Cheddar pai
45 min
Crispy cheddar omelett
10 min