Gratinert Rättika

Gratinert Rättika

Ingredienser

  • 1 stk rättika
  • 100 g smør
  • 0.5 dl fløte
  • 5 dl revet ost
  • 1 stk hvitløksfedd

Tid

45 min


Antall porsjoner

3


Slik gjør du

Sett ovnen på 225 grader. Rättika skrelles og deles i skiver. Kok skivene til de er møre, ca 10 min avhengig av hvor tykke de er. La de så renne av seg.

 

Smør en ildfast form. Legg et lag med rättika og press hvitløken over. Strø på med ost.

Så tar du et nytt lag med Rättika, og ost, fortsett til alt er brukt opp. Avslutt med Rättika.

Ta på salt og pepper etter smak. Hell så på fløten. Har du ekstra smør igjen hell over dette, og legg revet ost på toppen.

 

Gratineres i ovn 15-20 min eller til osten er ferdig gratinert. Spis gjerne med en salat til.

 

Tips! Alternativt til Rättika kan 8 neper eller tilsvarende reddiker brukes 



Visste du at?

....rättika smaker ca som nepe, men ser ut som en gigantisk gulrot? Den er veldig praktisk å bruke og er billigere enn neper. Fås ofte på innvandrerforretninger.




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1612,6 kcal
Proteiner 63,0 proteiner
Fett 141,6 gram
Karbohydrater 18,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 537,53 kcal
Proteiner 21 proteiner
Fett 47,2 gram
Karbohydrater 6,3 gram