Grønnsakskraft

Grønnsakskraft

Ingredienser

  • 4 stk gulrøtter
  • 200 g sellerirot
  • 0.5 stk purreløk
  • 2 stk løk
  • 3 liter vann
  • 1 stk persillebunt
  • 1 stk timiankvist

Tid

180 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Skrell løk, gulrøtter og sellerirot. Vask purre. Del grønnsakene opp i store biter. Surres litt i stekepanne.

Legg så grønnsakene over i en gryte på ca 3 liter. Kokes ned på svak varme uten lokk til det er ca 1 liter igjen. Den kan kokes videre/ trekke så lenge du ønsker på svak varme med lokk. Den bør stå totalt ihvertfall 2-3 timer.  

 

Når du synes kraften har kokt lenge nok tar du og siler ut grønnsakene. Så kommer det viktigste av alt: Ha grønnsakene i silen og bruk en gaffel eller stavmikser og press ut væsken av grønnsakene. – Så mye du kan! Du får en fyldig og kjempegod, sunn kraft. 

 

Tips! Frys ned kraften i passe porsjonsstørrelser.

 

 

Visste du at?

 ....grønnsaks kraft er supert å bruke som en fullverdig måltid hvis du tilsetter fett og protein?  


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 450,8 kcal
Proteiner 19,4 proteiner
Fett 3,6 gram
Karbohydrater 64,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 45,08 kcal
Proteiner 1,94 proteiner
Fett 0,36 gram
Karbohydrater 6,46 gram