Grønnsakskraft
Ingredienser
- 4 stk gulrøtter
- 200 g sellerirot
- 0.5 stk purreløk
- 2 stk løk
- 3 liter vann
- 1 stk persillebunt
- 1 stk timiankvist
Tid
180 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Skrell løk, gulrøtter og sellerirot. Vask purre. Del grønnsakene opp i store biter. Surres litt i stekepanne.
Legg så grønnsakene over i en gryte på ca 3 liter. Kokes ned på svak varme uten lokk til det er ca 1 liter igjen. Den kan kokes videre/ trekke så lenge du ønsker på svak varme med lokk. Den bør stå totalt ihvertfall 2-3 timer.
Når du synes kraften har kokt lenge nok tar du og siler ut grønnsakene. Så kommer det viktigste av alt: Ha grønnsakene i silen og bruk en gaffel eller stavmikser og press ut væsken av grønnsakene. – Så mye du kan! Du får en fyldig og kjempegod, sunn kraft.
Tips! Frys ned kraften i passe porsjonsstørrelser.
Visste du at?
....grønnsaks kraft er supert å bruke som en fullverdig måltid hvis du tilsetter fett og protein?
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 450,8 | kcal |
Proteiner | 19,4 | proteiner |
Fett | 3,6 | gram |
Karbohydrater | 64,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 45,08 | kcal |
Proteiner | 1,94 | proteiner |
Fett | 0,36 | gram |
Karbohydrater | 6,46 | gram |