bønnepostei m. aubergine
Ingredienser
- 0.5 stk aubergine
- 230 g hvite bønner, kokte
- 0.5 ts harissa paste
- 3 ss ghee eller olivenolje
- lake fra bønnene for justering
- maldon havsalt
- fersk grovkvernet pepper
- 1 porsjon= 200g
Tid
min
Antall porsjoner
2
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del auberginen i 2. Legg den på en stekeplate med bakepapir med skinndelen ned. Pensle overflaten med olivenolje. La den steke i 10- 15 minutter til kjøttet er mørt.
Avkjøl auberginen og grav ut kjøttet.
Finn fram boksen med bønner. Spar på laken, du skal bruke litt av denne i posteien.
Bland bønnene, auberginekjøttet, ghee eller olivenolje og harissa sammen i food processor. Juster posteien med laken til bønnene.
Smak til med fersk grovkvernet pepper og maldon havsalt.
Visste du at?
.... Harissa er en sterk og aromatisk chiliblanding som kan kjøpes i ulike varianter, enten som paste eller krydderblanding. Vår favoritt får du tak i på din lokale innvandrerforretning:
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 478,6 | kcal |
Proteiner | 14,9 | proteiner |
Fett | 32 | gram |
Karbohydrater | 24,6 | gram |
Kostfiber | 19,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 239,3 | kcal |
Proteiner | 7,45 | proteiner |
Fett | 16 | gram |
Karbohydrater | 12,3 | gram |
Kostfiber | 9,75 | gram |