Hvitløkssmør
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 stk båt med hvitløk
- 3 ss kruspersille, hakket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Tid
15 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Hvitlok--og-persillesmor/
Slik gjør du
Pass på at smøret er romtemperert. Finhakk hvitløk og persille. Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør det godt sammen.
Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.
Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.
Visste du at?
Hvis du skal bruke det med en gang kan du piske smøret i kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 792,3 | kcal |
Proteiner | 1,5 | proteiner |
Fett | 86,0 | gram |
Karbohydrater | 2,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 198,07 | kcal |
Proteiner | 0,38 | proteiner |
Fett | 21,5 | gram |
Karbohydrater | 0,73 | gram |