Italiensk vinaigrette
Ingredienser
- 2.5 dl olivenolje
- 2 dl rødvinseddik
- 1 stk hvitløksfedd, knust
- 2 stk sjalottløk, hakkede
- 2 ts dijonsennep
- 2 ts tørkede løkflak
- 1.5 ts paprikaflak
- 1.5 ts hvitløkssalt
- 1.5 ts italiensk krydder
Tid
15 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene og rist godt. Rist godt hver gang du bruker den. Oppbevar den i kjøleskapet.
Tips! En god dressing inneholder syre i form av eddik eller sitron/ limesaft. Men kan naturligvis også lages uten. Karbohydratene i denne oppskriften kommer fra eddik.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2099,6 | kcal |
Proteiner | 4,2 | proteiner |
Fett | 224,9 | gram |
Karbohydrater | 9,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 209,96 | kcal |
Proteiner | 0,42 | proteiner |
Fett | 22,49 | gram |
Karbohydrater | 0,91 | gram |