Jordbærgele

Jordbærgele

Ingredienser

  • 150 g frosne jordbær
  • 5 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss gelantin
  • søtning

Tid

30 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra Linn Spets


Slik gjør du

Kjør jordbær og vesken i en blender og sil blandingen over i en kjele.


Tilsett gelatin og varm opp. Smak til med valgfri søtning og hell i serveringsskåler eller form. Sett i kjøleskapet noen timer.


Tips! Server med kokoskrem: 
For å lage kokoskrem setter du kokosmelk i kjøleskapet og bruker den harde ,fete delen. Denne pisker du som vanlig krem, tilsetter litt søtning og litt vaniljesmak. Det går kjempefort, mye fortere enn å piske fløte til krem.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 131,6 kcal
Proteiner 16,1 proteiner
Fett 0,4 gram
Karbohydrater 13,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 32,9 kcal
Proteiner 4,03 proteiner
Fett 0,1 gram
Karbohydrater 3,35 gram