Jordbærgele
Ingredienser
- 150 g frosne jordbær
- 5 dl vann
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss gelantin
- søtning
Tid
30 min
Antall porsjoner
4
Oppskriften kommer fra Linn Spets
Slik gjør du
Kjør jordbær og vesken i en blender og sil blandingen over i en kjele.
Tilsett gelatin og varm opp. Smak til med valgfri søtning og hell i serveringsskåler eller form. Sett i kjøleskapet noen timer.
Tips! Server med kokoskrem:
For å lage kokoskrem setter du kokosmelk i kjøleskapet og bruker den harde ,fete delen. Denne pisker du som vanlig krem, tilsetter litt søtning og litt vaniljesmak. Det går kjempefort, mye fortere enn å piske fløte til krem.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 131,6 | kcal |
Proteiner | 16,1 | proteiner |
Fett | 0,4 | gram |
Karbohydrater | 13,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 32,9 | kcal |
Proteiner | 4,03 | proteiner |
Fett | 0,1 | gram |
Karbohydrater | 3,35 | gram |
Relaterte oppskrifter
kokoskrem med bær
40 min
Irenes Sjokoladekos
15 min min
Chiapudding m/fløte og blåbær
30 min