Kålsalat
Ingredienser
- 1 stk hodekål
- 2 stk gulerøtter
- 1 ss salt
- .
- dressing:
- 3 dl kefir
- 1 ss seterrømme
- 2 ss olivenolje
- 0.5 stk båt m/hvitløk
- 1 ts søtning
- 2 stk vårløk
- 1 ss sitronsaft
- 0.2 ts tabasco 2 dråper
- 0.4 ts pepper
- 150 g 1 servering
Tid
40 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få kålen så tynn som mulig. Ha på salt og la kålen stå i ca. 30 minutter. Skyll kålen i kaldt vann og la vannet renne av.
Skrell gulrot og riv den grovt på et rivjern.
Bland sammen kefir, rømme, hvitløk, honning, olje, vårløk og bladpersille i en liten bolle. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper. Vend kål og gulrot i dressingen.
Visste du at?
.... Denne kålsalaten smaker nydelig til spareribs!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 869,6 | kcal |
Proteiner | 38,5 | proteiner |
Fett | 41,9 | gram |
Karbohydrater | 79,1 | gram |
Kostfiber | 30,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 86,96 | kcal |
Proteiner | 3,85 | proteiner |
Fett | 4,19 | gram |
Karbohydrater | 7,91 | gram |
Kostfiber | 3,08 | gram |