Kålstuing xcarb

Kålstuing xcarb

Ingredienser

  • 1 stk hodekål
  • 2 ss meierismør
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • Revet eller malt muskattnøtt
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 servering = 180 g

Tid

20 min


Antall porsjoner

6



Oppskriften kommer fra https://xcarb.no/kjottkaker-i-brun-saus/


Slik gjør du

Del kål i biter og kok det mørt. Ha litt salt i vannet.
Hell av vannet, men ikke kast det.

 

Smelt smør i samme kjele som kålen ble kokt i. Rør så inn Johannesbrødkjernemel.

 

Spe med litt fløte, deretter kraften (vannet kålen ble kokt i). Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett kålen til slutt og bland forsiktig.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1084,0 kcal
Proteiner 29,9 proteiner
Fett 79,9 gram
Karbohydrater 58,1 gram
Kostfiber 29,0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 180,67 kcal
Proteiner 4,98 proteiner
Fett 13,32 gram
Karbohydrater 9,68 gram
Kostfiber 4,83 gram