Kålstuing xcarb
Ingredienser
- 1 stk hodekål
- 2 ss meierismør
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- Revet eller malt muskattnøtt
- Salt og pepper etter smak
- 1 servering = 180 g
Tid
20 min
Antall porsjoner
6
Oppskriften kommer fra https://xcarb.no/kjottkaker-i-brun-saus/
Slik gjør du
Del kål i biter og kok det mørt. Ha litt salt i vannet.
Hell av vannet, men ikke kast det.
Smelt smør i samme kjele som kålen ble kokt i. Rør så inn Johannesbrødkjernemel.
Spe med litt fløte, deretter kraften (vannet kålen ble kokt i). Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett kålen til slutt og bland forsiktig.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1084,0 | kcal |
Proteiner | 29,9 | proteiner |
Fett | 79,9 | gram |
Karbohydrater | 58,1 | gram |
Kostfiber | 29,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 180,67 | kcal |
Proteiner | 4,98 | proteiner |
Fett | 13,32 | gram |
Karbohydrater | 9,68 | gram |
Kostfiber | 4,83 | gram |