Kald paprikasuppe m. Snøfrisk
Ingredienser
- 3 stk rød paprika
- 7.5 dl kyllingkraft
- 0.5 stk snøfrisk boks
- 1 stk løk
- 0.5 ts paprikapulver
- 1 ts frisk timian
- 1 stk hvitløksfedd
- 1 ts olivenolje
Tid
45 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Paprikaene deles i to og renses . Legg dem under grillen i stekeovnen til skinnet blir helt svart. Ha dem over i en bolle, dekk til og la det avkjøle seg. Trekk av skinnet, og grovhakk paprikakjøttet.
Kok løken sammen med paprikapulveret i litt av kyllingkraften på svak varme til løken er myk, ca 4-5 min.
Ha det over i en blender sammen med resten av kyllimgkraften og de grovhakkede paprikaene. Kjør til en glatt masse. Avkjøl i kjøleskapet.
Rør sammen snøfrisk, timian, hvitløk og olivenolje og avkjøl.
Suppen skal være ganske tykk, men hvis du synes den er for tykk kan du vanne den litt ut. Smak til med salt og pepper. Hell over i skåler og pynt med snøfrisk blandinga og litt basilikum.
Tips! For en god festsuppe kan du tilsette 1 dl halvtørr sherry i suppen
Visste du at?
....Suppen er også veldig god selv om du dropper Snøfrisk (Kremost) Eventuelt kan du gjerne bruke en annen kremost i stedet.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 692,5 | kcal |
Proteiner | 73,7 | proteiner |
Fett | 21,9 | gram |
Karbohydrater | 42,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 173,12 | kcal |
Proteiner | 18,42 | proteiner |
Fett | 5,47 | gram |
Karbohydrater | 10,55 | gram |