Kalkunbryst i stekepose
Ingredienser
- 900 g kalkunfilet
- 3 ss smør
- 1 stk gulrot
- 50 g løk
- 1 ss salt
- 3 ts pepper
Tid
120 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Legg kalkunbrystet i stekepose sammen med en god klatt smør, salte og pepre det. Ha i en halv løk og en gulrot i posen , så blir det god kraft.
Langstek brystet på 150 gr i 1 1/2 til 2 timer i ovn.
Lag nydelig saus:
Kok fløte i panne og spe med kraften fra stekeposen til den er litt tynnere enn passelig tykk. Den vil tykne ved koking. Kok opp/ kok inn til du synes den er passelig tykk.
(Sausen er ikke medberegnet i næringsutregningen)
Tips! Server gjerne med soppstuing, brokkoli og blomkålmos.
Visste du at?
.... Hvis du synes sausen ble for tynn, er eggeplomme et supert tykningsmiddel? La sausen avkjøles til den ikke er så varm, og pisk inn 1-2 eggeplommer. Varm sausen forsiktig. Ikke la den koke. (Hvis du tar i eggeplommene i varm saus så får du eggerøre i sausen din)
Alternativt kan du bruke Johannesbrødkjernemel. Rør ut en ts i litt av sausen i et glass, slik at du får en fin jevning uten klumper som kan røres rett inn i sausen. Det er lett å få klumper med Johannesbrødkjernemel (JBK)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1407,9 | kcal |
Proteiner | 227,3 | proteiner |
Fett | 47,4 | gram |
Karbohydrater | 12,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 140,79 | kcal |
Proteiner | 22,73 | proteiner |
Fett | 4,74 | gram |
Karbohydrater | 1,23 | gram |