Karri Kyllinggryte
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet (Gjerne med skinn)
- 3 dl kremfløte
- 1 stk boks kokosmelk
- 2 ss smør
- 1 stk løk
- 1 stk rød paprika
- 100 g purre
- 2 stk fedd hvitløk
- 1 ts spisskummin
- 1 ts koriander
- 1 ts chiliflakes
- 0.5 ts cayennepepper
- 5 ts karrikrydder
- 1.5 ts soyasaus
- 1 ts paprika
- 2 ts johannesbrødkjernemel
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Stek kyllingkjøttet i biter. Stek først bitene på sterk varme til bitene har fått en stekeskorpe, men er rå inni.
Hakk grønnsakene i passelig størrelse. Surr dem i stekepannen i smør.
Lag saus av karri, kokosmelk, fløte og Johannesbrødkjernemel: Det er lurt å riste ut Johannesbrødkjernemel i litt væske først, eller bruke stavmikser rett i gryta, da denne ofte kan klumpe seg/ være litt vanskelig å løse opp.
Ha i kyllingkjøttet, grønnsakene og stekeskyen over i sausen og la gryten småkoke i 10-15 eller til kyllingen er helt ferdig. Smak.
Server gjerne med dampet blomkål og brokkoli.
Visste du at?
.... Denne oppskriften er superenkel å gjøre meierifri (Paleo): Kun erstatt kremfløte med mer kokosmelk og erstatt smør med Rapsolje eller ghee.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2919,8 | kcal |
Proteiner | 166,2 | proteiner |
Fett | 223,1 | gram |
Karbohydrater | 50,3 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 364,98 | kcal |
Proteiner | 20,77 | proteiner |
Fett | 27,89 | gram |
Karbohydrater | 6,29 | gram |