Kjøttkaker i brun saus xcarb
Ingredienser
- 800 g kjøttdeig
- 2 stk egg
- 0.5 stk løk (75g)
- 1 dl vann (Ca)
- 2 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 0.5 ts malt muskattnøtt
- 0.4 ts malt ingefær
- 1 ss smør til steking
- .
- skysaus:
- 50 g meierismør
- 3 dl kremfløte
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- vann
Tid
30 min
Antall porsjoner
6
Oppskriften kommer fra https://xcarb.no/kjottkaker-i-brun-saus/
Slik gjør du
Lag kjøttkakene:
Ta frem kjøkkenmaskin. Finhakk løk. Ta kjøttdeig, løk, kydder og egg i kjøkkenmaskinen. Spe deigen med vann. Kjør kjøkkenmaskinen et par min, slik at alt der godt blandet.
Form kjøttkaker med en spiseske og hånden din. Smelt smør i stekepannen. Stek kjøttkakene på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.
Lag saus:
Når kjøttkakene er ferdig stekt, hell litt vann og smør i stekepannen og skrap bunnen. Hell sjyen over i en kjele.
Tilsett 1 ts johannesbrødkjernemel for å jevne sausen.
Spe sausen med kremfløten. For mer smak kan buljong, kraft eller fond brukes.
Krydre med salt, pepper eller annet krydder du ønsker i sausen.
Visste du at?
.... Det smaker veldig godt med 2 ts soyasaus i sausen. Vær da forsiktig med ekstra salt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3068,5 | kcal |
Proteiner | 85,2 | proteiner |
Fett | 287,6 | gram |
Karbohydrater | 29,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 511,42 | kcal |
Proteiner | 14,2 | proteiner |
Fett | 47,93 | gram |
Karbohydrater | 4,92 | gram |