Kjøttmuffins
Ingredienser
- 1 kg Kjøttdeig
- 5 dl Kremfløte
- 10 stk Eggeplommer
Tid
25 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Bland fløten inn i kjøttdeigen litt og litt. Bland så inn eggeplommene på samme måte. Tilsett krydder/ salt og pepper til slutt.
Fordel deigen på et smurt muffinsbrett, det blir ca 10 store muffins. Vent med å steike dem til farsen er romtemperatur, da slipper den ikke så mye kjøttsaft når du steiker.
Luft ut damp fra ovnen med jevne mellomrom slik at ikke de koker i stedet for å bli stekt.
Stekes på 200 grader i ca 20 min. (Test om de er stekt med en tynn pinne. Stikk den halvveis ned i en muffins. Hvis det pipler opp klar kjøttsaft, så er den stekt. Hvis det kommer blod, så steiker du dem litt til.
Tips! Det er lurt å steke en liten prøvekake i stekepannen for å se om den er krydret slik du liker den. Gode kalde som varme!
Visste du at?
....Det er kjempe godt å ha ost i deigen. Bare husk å være forsiktig med saltet hvis du bruker en ost med mye salt i. Det er nydelig med cheddarost i. Hvis du vil lage muffinsene Paleo så kan du bruke hvit geitost eller gresk halloumi ost. I stedet for fløte kan du bruke nøttemelk.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 4242,8 | kcal |
Proteiner | 219,3 | proteiner |
Fett | 366,3 | gram |
Karbohydrater | 14,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 424,28 | kcal |
Proteiner | 21,93 | proteiner |
Fett | 36,63 | gram |
Karbohydrater | 1,49 | gram |