Kjøttsaus
Ingredienser
- 600 g karbonadedeig
- 2 stk bokser cherrytomater/ tomat på boks
- 200 g løk (en stor)
- 170 g purre
- 1 stk gulrot
- 65 g sellerirot
- 4 dl kraft
- 40 g smør
- ferske urter
Tid
15 min
Antall porsjoner
7
Slik gjør du
Til denne oppskriften trenger du egentlig ikke noen eksakte mål. For at den skal være helt lavkarbo bør du tilsette 1 ss fett i din porsjon. Hvis du vil gjøre den keto så tar du to. Velg gjerne en god kaldpresset olivenolje.
Grønnsakene rives på grovt rivjern eller kutt opp i biter. Hvis du kutter grønnsakene i biter bør du jevne dem med stavmikser før du tar i tomatene. Surr grønnsakene i en god mengde smør til det begynner å bli mykt. Ta i ca 2 finhakkede fedd med hvitløk.
Ta i like deler oksekraft og tomater på boks. Hvis du ikke har hjemmelagd kraft kan du kjøpe ferdig kraft fra f.eks Jacob, som føres på Meny, Ultra osv. (Ikke tro at du får den samme opplevelsen med fond eller buljong)
Så tilsetter du krydder. Gjerne en blanding av hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika, salt og pepper.
La sausen kokes til minst halvparten av tomatene har begynt å sprekke, ca 30 minutter. Mens sausen koker kan du steke karbonadedeigen som du tilsetter før du tilsetter hakkede urter helt til slutt.
Tips! Du kan balansere den med en fløteskvett, en stor klatt smør og masse deilig kaldpresset olivenolje.
Visste du at?
.... Dette er uten tvil verdenes beste tomatsaus? Du kan bruke den som en nydelig base for chili con carne, annen gryterett, meksikansk risstuing (uten ris selvsagt) du kan øse den over alt av grønnsaker, du kan også bruke den på lavkarbo pasta eller smørdampet kål.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1440,3 | kcal |
Proteiner | 132,2 | proteiner |
Fett | 68,9 | gram |
Karbohydrater | 55,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 205,76 | kcal |
Proteiner | 18,89 | proteiner |
Fett | 9,84 | gram |
Karbohydrater | 7,89 | gram |