Klassisk pesto
Ingredienser
- 5 dl basilikum (Eller ca 1 potte)
- 1 dl olivenolje
- 50 g parmesan
- 2 stk hvitløksfedd
- 3 ts pinjekjerner
- 2 ss cashewnøtter
- maldon havsalt
- ferskkvernet pepper
Tid
10 min
Antall porsjoner
12
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en blender. ha i olivenolje til slutt, kjør foodproseccoren sakte for riktig konsistens, du vil ha den litt grov for å virkelig kjenne alle smakene.
Tips! Legg 1 ss Pesto på toppen av Blomkålsuppen eller tomatsuppen. Det ser pent ut og det smaker nydelig.
Visste du at?
.... Du kan variere smaken i pestoen din med å bruke ulike typer nøtter og urter. Pesto av Ramsløk er f. eks veldig godt!
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1228,1 | kcal |
Proteiner | 28,6 | proteiner |
Fett | 120,1 | gram |
Karbohydrater | 8,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 102,34 | kcal |
Proteiner | 2,38 | proteiner |
Fett | 10,01 | gram |
Karbohydrater | 0,7 | gram |
Relaterte oppskrifter
Asparges m/persillepesto
20 min
Salat med bacon og aioli
15 min
Blomkålsuppe
12 min