Kokospanert kylling
Ingredienser
- 2 stk store kyllingfilet (440g)
- 1 dl kokosmasse
- 2 ss revet parmesan ost
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts spisskummen
- 0.5 ts røkt paprika
- 0.5 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts løkpulver
- 0.5 ts pepper
Tid
30 min
Antall porsjoner
6
Slik gjør du
Sett stekovnen på 200 grader. Bland sammen parmesan ost, kokosmel og krydder i en bolle.
Hell oljen over på en litt dyp tallerken. Dypp kyllingfiletene i oljen før du ruller den i melblandingen. Legg dem på en bakepapirkledd rist. ( Sett en stekeplate under risten i ovnen, i tilfelle det drypper)
Kyllingen bakes i 10-12 minutter før du snur dem og steker dem ca like lenge på andre siden. Hvis du vil ha dem ekstra grillet, setter du på grill elementet på stekeovnen de siste 2 minuttene. Husk å snu kyllingen, og pass godt på! Den svir seg raskt.
På bildet er kyllingen servert med ruccolasalat, dressing og blomkålris. For at denne retten skal bli lavkarbo så må du tilsette ekstra fett i tilbehøret, slik at du har like mye fett som protein.
Visste du at?
.... Hvis du spiser Paleo så dropp Parmesan ost. Et fint alternativ er næringsgjær hvis du har dette i hus.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1205 | kcal |
Proteiner | 114 | proteiner |
Fett | 75,6 | gram |
Karbohydrater | 11,6 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 200,83 | kcal |
Proteiner | 19 | proteiner |
Fett | 12,6 | gram |
Karbohydrater | 1,93 | gram |