Kokosris

Kokosris

Ingredienser

  • 1 stk Blomkålhode, str M
  • 2 dl Kokosmelk
  • 3 ss Hakket sjalottløk
  • 0.5 ss Kokosolje
  • 0.25 ts Kardemomme
  • Salt og pepper

Tid

20 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Del blomkål i biter, kutt bort stammene.Kjør blomkåltoppene i foodprocessor til de ser ut som ris. Bruk pulsfunksjonen og ikke ta for mye blomkål i foodprocessoren om gangen. Du kan ev. rive blomkålen på et rivjern.

 

Varm en stekepanne. Når den er varm tilsetter du kokosoljen. Surr sjalottløken til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett kardemomme og rør rundt i ca 30 sekunder.

 

Tilsett blomkål og kokosmelken, rør rundt til alt er blandet. La blandingen småkoke i 10-12 minutter til kokosmelken har kokt inn.  PS: I starten vil det hele se ut som en tynn grøt, men slapp av- Det vil kokes inn. Krydre etter smak med fersk grovkvernet pepper og havsalt. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 562,2 kcal
Proteiner 12,3 proteiner
Fett 48,4 gram
Karbohydrater 13,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 140,55 kcal
Proteiner 3,08 proteiner
Fett 12,1 gram
Karbohydrater 3,45 gram