Kokosris
Ingredienser
- 1 stk Blomkålhode, str M
- 2 dl Kokosmelk
- 3 ss Hakket sjalottløk
- 0.5 ss Kokosolje
- 0.25 ts Kardemomme
- Salt og pepper
Tid
20 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Del blomkål i biter, kutt bort stammene.Kjør blomkåltoppene i foodprocessor til de ser ut som ris. Bruk pulsfunksjonen og ikke ta for mye blomkål i foodprocessoren om gangen. Du kan ev. rive blomkålen på et rivjern.
Varm en stekepanne. Når den er varm tilsetter du kokosoljen. Surr sjalottløken til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett kardemomme og rør rundt i ca 30 sekunder.
Tilsett blomkål og kokosmelken, rør rundt til alt er blandet. La blandingen småkoke i 10-12 minutter til kokosmelken har kokt inn. PS: I starten vil det hele se ut som en tynn grøt, men slapp av- Det vil kokes inn. Krydre etter smak med fersk grovkvernet pepper og havsalt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 562,2 | kcal |
Proteiner | 12,3 | proteiner |
Fett | 48,4 | gram |
Karbohydrater | 13,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 140,55 | kcal |
Proteiner | 3,08 | proteiner |
Fett | 12,1 | gram |
Karbohydrater | 3,45 | gram |