Kremet kylling
Ingredienser
- 800 g kyllingbryst
- 2.5 dl kyllingkraft
- 30 g smør
- 2.5 dl fløte
- 1 dl revet parmesan
- 180 g hakket paprika
- 6 stk fedd hvitløk
- 60 g rødløk
- 2 ts italiensk krydder
- 1 ts paprikaflak
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Tid
30 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Krydre kyllingbrystene på begge sider med salt og pepper. Stek kyllingen på medium varme i 4 ts smør til de er brune på begge sider, ta ut av pannen og sett til side (de skal ikke stekes ferdig )
Tilsett resten av smøret (2 ts) og hvitløk i stekepannen og stek på medium varme til smøret er brunt, ca 3-4 minutterer blitt aromatisk. Det tar ca 2 minutter. Forsiktig så ikke hvitløken svir seg, da vil den smake bittert.
Stek rødløk til den blir blank, ca 3-4 minutter. Hell så i kyllingbuljong, og bland inn eventuelle rester etter steking av kylling og hvitløk.
Bland så inn italiensk krydder og paprikaflak. Kok opp på medium varme, reduser varme og la småkoke i 2-3 minutter.
Tilsett fløte og småkok i 5-10 minutter for å la sausen tykne. Bland inn parmesanost, ta i salt og pepper etter smak. Tilsett paprika i sausen og legg kyllingen tilbake i stekepannen. Kok kyllingen ferdig i sausen på svak varme, ca 10 minutter.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2313,2 | kcal |
Proteiner | 219,4 | proteiner |
Fett | 146 | gram |
Karbohydrater | 29,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 231,32 | kcal |
Proteiner | 21,94 | proteiner |
Fett | 14,6 | gram |
Karbohydrater | 2,98 | gram |
Relaterte oppskrifter
Karri Kyllinggryte
30 min
kylling med fenikkel
25 min
Kalkunbryst i stekepose
120 min