Kremkake med nøttebunn
Ingredienser
- Til bunnen:
- 100 g mandler
- 100 g smør
- 1 ss sukrin melis
- .
- 300 g philadelfia ost
- 3 dl kremfløte
- 135 g sukrin/ Finnesse eller Tagatesse
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ss kakaopulver ekte
- .
- 70 g mørk sjokolade 70 %
Tid
25 min
Antall porsjoner
10
Oppskriften kommer fra http://www.ingridsblogg.no/?p=407418
Slik gjør du
Smelt smøret og mal mandlene. Tilsett Sukrin Melis. Bland mandler og halvparten av smøret med en 1/2 dl sukrin, og trykk det ut i en liten rund form (22cm i dia). Sett den i kjøleskapet.
Stivpisk fløten med en 1/2 dl sukrin. Pisk kremosten med en 1/2 dl sukrin. Bland sammen, og fordel røren i 2 boller. I den ene blander du inn vaniljepulver og i den andre kakao.
Ta på ett lag av gangen på kaka, og la den stå i kjøleskapet i ca 5 min før du tar på sjokoladelokket.
Smelt sjokoladen i resten av smøret som er igjen. Ikke ha det for varmt. Smør over kaken.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3395,3 | kcal |
Proteiner | 51,3 | proteiner |
Fett | 330,2 | gram |
Karbohydrater | 65,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 339,53 | kcal |
Proteiner | 5,13 | proteiner |
Fett | 33,02 | gram |
Karbohydrater | 6,5 | gram |