Kylling nuggets
Ingredienser
- 500 g kyllingbryst
- 150 g mandler
- 70 g fløte
- 60 g revet parmesan
- 1 ts løkpulver
- 1 stk egg
- 1 ts italiensk krydder
- 1 g cayennepepper
- 2 ss olivenolje
Tid
20 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Kutt kyllingen i passelige "nugget" størrelser. Varm opp ca 2 cm olje i en panne. ( Bruk gjerne en wok for å begrense sprut ) Bland t, løkpulver og italiensk krydder i en blender og mix til blandingen er fin som mel.
Bland fløte, egg og cayennepepper godt med en gaffel i en bolle.
Dekk kyllingen i mandelblandingen, så i fløteblandingen og så en gang til i mandelblandingen.
Når oljen er varm legg i kylling-nuggets og stek til gjennomstekt og sprø, ca 3 minutter på hver side. (Unngå å snu for mange ganger da mandelblandingen kan smuldre )
Når nuggets tas ut av oljen, lar du dem avkjøles på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig olje, og for å la mandelblandingen bli sprø og holde seg bedre på plass.
Visste du at?
.... Du kan også bruke kokos eller Bacongull eller baconsvor til å panere med. (Pass på at det er den ekte typen, ikke snacks med baconsmak!)
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2207,4 | kcal |
Proteiner | 185,3 | proteiner |
Fett | 151,5 | gram |
Karbohydrater | 17,5 | gram |
Kostfiber | 18,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 275,92 | kcal |
Proteiner | 23,16 | proteiner |
Fett | 18,94 | gram |
Karbohydrater | 2,19 | gram |
Kostfiber | 2,3 | gram |