Kyllingchips
Ingredienser
- 100 g Kyllingfilet
- 3 ss Olivenolje (Kaldpresset)
- Flaksalt
- Ferskkvernet pepper
- Annet krydder etter smak
Tid
15 min
Antall porsjoner
1
Slik gjør du
Stek ønsket mengde kyllingfileter. Krydre forsiktig. Avkjøl filetene og skjær dem i så tynne skiver som mulig. Legg skivene i en langpanne på svak varme, pensle dem med olje og la dem tørke til de blir sprø. Perfekte som sunne chips når andre spiser snacks.
Tips: Salamichips eller sprøstekt spekeskinke er også kjempe godt! Fordel skiver med salami på et bakepapir, 10 minutter på 150-175 grader bør være passe. Kjempe godt tilbehør til salat, milde oster osv. Men pass på, salami kan være en partystopper om du spiser masse av det. Du får fort masse næring (kalorier) uten at du blir særlig mett)
Krydder som smaker godt på kyllingen er alt i fra italienske urter, du kan bruke vinaigrette med smak,indisk, eller en blanding av paprika, chili og cayennepepper.... Lag din favorittblanding!
Visste du at?
.... Du kan også lage chips av kyllingskinn. Følg samme fremgangsmåte som over.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 379,6 | kcal |
Proteiner | 24,2 | proteiner |
Fett | 30,7 | gram |
Karbohydrater | 0,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 379,6 | kcal |
Proteiner | 24,2 | proteiner |
Fett | 30,7 | gram |
Karbohydrater | 0,4 | gram |