Kyllingkarri i form
Ingredienser
- 800 g kyllingfilet
- 200 g sjampinjonger
- 1 stk løk
- 1 ss smør
- 4 dl kokosmelk
- 1 ts karrikrydder
- 0.5 dl chilisaus
- 1 dl kyllingbuljong
- salt og pepper
- 1 dl revet mozzarella
Tid
45 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Del opp kyllingfileten i mindre biter. Finhakk så løk og sjampinjonger. Fres løk og sopp i en stekepanne med smør og sett til side.
Smelt mer smør i en kaserolle og rør i karri. Hell så på fløte, hønsebuljong/ fond og fløte. Kok opp. Rør så inn chilisaus og la det småputre noen minutter.
Legg kyllingen i en ildfastform. Ta på salt og pepper på kyllingen og fordel løk og soppblandingen på toppen. Avslutt med å helle sausen over og legg mozarella på toppen.
Gratiner formen i pannen i ca 20-25 minutter
Server gjerne med dampet blomkål eller brokkoli til.
Visste du at?
....For at dette skal bli et lavkarbomåltid må du tilsette ekstra fett på din porsjon. Du skal ha litt mer fett enn protein. Sprinkle derfor over ca 1 spiseskje med fett over din porsjon, f. eks en god olivenolje, ghee eller smør.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2155,8 | kcal |
Proteiner | 221,6 | proteiner |
Fett | 117,1 | gram |
Karbohydrater | 37,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 215,58 | kcal |
Proteiner | 22,16 | proteiner |
Fett | 11,71 | gram |
Karbohydrater | 3,79 | gram |