Kyllingnuggets med dip
Ingredienser
- 6 stk kyllingfilet ( 960g totalt)
- .
- til panering:
- 90 g baconsvor
- 1 stk egg
- .
- dip:
- 4 ss ekte majones
- 2 ss olivenolje av god kvalitet
- 1.5 dl seter rømme
- 1 ts karrikrydder
- 1 ss smør til steking
Tid
35 min
Antall porsjoner
13
Slik gjør du
Knus baconsvor i blender eller kjøkkenmaskin. Kutt så kyllingfiletene opp i biter. Pisk ett egg lett sammen og tilsett salt og pepper. Vend kyllingbitene i eggeblandingen, for så å rulle dem i baconsvor. Stek dem i varm olje eller ghee til de er gyldne og fine.
Lag karridip:
Bland majones, olivenolje og seterrømme. Rør ut 1 ts karri i litt vann og bland alt i majonesblandingen. Tilsett salt og pepper. (Hvis den skiller seg kan du tilsette 1 ts eddik)
Lag chilidip:
Bland majones og Creme Fraiche. Rør inn 0,5 ts Harissa pasta eller annen chilisaus.
Tips! Harissa er en nydelig kryddermiks, men veldig sterkt! Bruk med forsiktighet. Fås tak i hos din lokale innvandrerbutikk.
Visste du at?
.... Du kan også fint panere med nøtter i stedet for baconsvor hvis du vil.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2878,2 | kcal |
Proteiner | 286,3 | proteiner |
Fett | 163,2 | gram |
Karbohydrater | 12,8 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 221,4 | kcal |
Proteiner | 22,02 | proteiner |
Fett | 12,55 | gram |
Karbohydrater | 0,98 | gram |