Laks i form
Ingredienser
- 3 stk laks ( 375 gram)
- 300 g asparges
- .
- 3 ts sitronpepper
- 2 stk egg
- 2 dl kremfløte
- 2 dl revet ost
- 25 g frisk gressløk
Tid
30 min
Antall porsjoner
6
Oppskriften kommer fra Foto: Godfisk
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok aspargesen i ca 5 min i lettsaltet vann. Legg dem over i ett dørslag, og la dem renne av seg.
Skjær laksen i en halv cm brede skiver. Smør en form og legg laks og asparges lagvis i formen. Salte og pepre. Visp sammen egg, fløte, gressløk og ost. Hell blandingen i formen. Sett formen i ovnen og stek i ca 30 min.
Tips! Hvis du ikke bruker meieriprodukter så kan du erstatte fløten med kokosmelk og bruk næringsgjær, revet muskattnøtt og hvitløk i stedet for ost. Smak til.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2068,7 | kcal |
Proteiner | 123,2 | proteiner |
Fett | 168,8 | gram |
Karbohydrater | 12,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 344,78 | kcal |
Proteiner | 20,53 | proteiner |
Fett | 28,13 | gram |
Karbohydrater | 2,07 | gram |