Lammefilet m/rødvinssaus
Ingredienser
- 4 stk lammefileter ca 125 g
- 200 g gulrøtter
- 200 g små rødløk
- 1 stk potet
- 3 stk hvitløksbåter
- rosmarinkrydder
- 1 stk plomme
- .
- til sausen:
- 2 ss smør
- 1 dl rødvin (ca)
- salt og pepper
- 300 g 1 servering
Tid
45 min
Antall porsjoner
6
Oppskriften kommer fra http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2014/10/lammefilet-med-tilbehr-og-litt-sausf.html
Slik gjør du
Først skreller du og koker gulrøttene i ca 10 minutter. Så skreller og deler du rødløken i båter. Kok løken sammen med gulrøttene i ca 5 minutter. Hell av vannet og ha i litt smør og salt.
Skrell og rasp poteten. Hakk litt hvitløk og litt rosmarin, bland det og litt salt og pepper med poteten. Smelt smør i ei stekepanne.
Spre poteten i panna og stek så poteten er sprø og gylden, snu og stek den på andre siden. Legg den så på ei fjøl. Del plommen i båter og stek den i smøret. Legg løken i .
Krydre lammefileten med hvitløk og rosmarin. Stek den i 3 minutter på hver side. Ta den så ut og la den hvile i 6 minutter. Hvis du vil ha den mindre rød, steker du den bare noen minutter til.
Lag sausen:
Kok ut stekepanna med litt tørr rødvin, rør inn 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1091,9 | kcal |
Proteiner | 109,2 | proteiner |
Fett | 43,0 | gram |
Karbohydrater | 45,9 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 181,98 | kcal |
Proteiner | 18,2 | proteiner |
Fett | 7,17 | gram |
Karbohydrater | 7,65 | gram |
Relaterte oppskrifter
Biff med balsamicosaus
30 min
Kokospanert kylling
30 min
Laksefilet m/sitronsmør
20 min